22-10-07

DOE-DAGEN . . . DOE-DAGEN . . . DOE - DAGEN

De eindtermen voor het basisonderwijs bevatten een belangrijk deel aan technologische activiteiten. De technisch-technologische vormingscomponenten zijn een essentieel onderdeel van de basisvorming. De technologische vorming mag niet beperkt zijn tot het opsommen van eigenschappen van materialen of memoriseren van technische begrippen. Daarom organiseert het VTI DOEDAGEN voor het basisonderwijs. Een doedag is een dag waarop de leerlingen van het zesde leerjaar in de nieuwe werkplaatsen van de school onder begeleiding van de leerkrachten Technologische opvoeding, een technisch gerichte opdracht uitvoeren. De leerlingen kunnen de afgewerkte voorwerpen meenemen. Wij bieden u die service gratis aan.

 

 decoration

 decoration

 decoration 

decoration

 


Programma van een DOEDAG

9 uur: We verwelkomen u en uw leerlingen. We stellen de te realiseren voorwerpen aan uw leerlingen voor. Uw leerlingen kiezen een opdracht.
De voorwerpen worden gerealiseerd met nijverheidstechnieken.

9.30 uur: Uw leerlingen beginnen aan de realisatie van het gekozen voorwerp.

12 uur : We nemen een middagpauze. Uw leerlingen gebruiken het meegebrachte lunchpakket en krijgen van ons een drankje aangeboden. In onze kookklas kunnen uw leerlingen een klein dessert bereiden.

13 uur : We maken met uw leerlingen een korte wandeling door een aantal technieklokalen van de eerste graad.

13.30 uur : Uw leerlingen werken verder aan de voorwerpen.

14.50 uur : We evalueren de doedag en reiken de diploma's uit.

15 uur : We nemen afscheid.

 


 

Deze dagen vinden plaats op dinsdag van 9u tot 15u. Heeft u interesse voor een doedag? Aarzel niet om ons te contacteren!

Dhr. Hugo De Backer
053/73 92 61 - 053/73 92 51
Hugo.DeBacker@vtiaalst.be

20:25 Gepost door JH in Doe-Dagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.